Hartje Nederland: dichtbij en goed bereikbaar voor iedereen. Maar wist je dat in het midden van ons land ook de mooiste gebieden te vinden zijn om te recreëren, te genieten en je heerlijk uit te leven in de natuur?

Denk aan de Gelderse Vallei. Prachtig groen gebied tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Een gebied waar boerenland, natuur en dorpen elkaar afwisselen. Je vindt er uitgestrekte polders in het Eemland, een bijna tropisch meer met een eiland en witte stranden in Woudenberg, bos, heide en heel veel boerderijen. En juist op die boerderijen is van alles te doen en beleven. Denk aan een Bed & Breakfast, een camping, een winkel met heerlijke streekproducten of leuke uitjes voor groepen. En natuurlijk is wandelen en fietsen ook een prima optie in de Gelderse Vallei.

Of neem de Grebbelinie. Deze eeuwenoude waterlinie strekt zich uit van Rhenen tot Spakenburg en moest in vroeger tijden Holland beschermen tegen de vijand. Tegenwoordig is de Grebbelinie vooral een slingerende lijn in het landschap met water en natuur waar ook bijzondere plant- en diersoorten zich thuisvoelen. Maar ook de cultuurhistorie is nog op veel plekken te beleven. Kazematten, groene forten en loopgraven zijn nog volop bewaard gebleven en in ere hersteld. Zo’n omgeving leent zich uitstekend voor actieve outdoor-uitjes, verrassende fiets- en wandeltochten en dat alles afgewisseld met een bezoek aan Amersfoort en Veenenedaal. Want de Grebbelinie loopt dwars door het centrum van deze bijzondere steden. De ondernemers langs de Grebbelinie heten u van harte welkom!

© Copyright - Lekker naar buiten.nl